Ovaj recept za pizzu donosi nam tradicionalno jelo, ali na savremen način. Prijatelji su pronašli recept i odlučili da ga isprobaju, a rezultat je odličan! Pizza je bez glutena, veoma ukusna, hranjiva i s malo masti.
Zdravlje i uživanje u svakom zalogaju
Na prvi pogled, možda ne liči na klasičnu pizzu, ali njen ukus će vas potpuno osvojiti. Za pripremu vam je potrebno nekoliko jednostavnih sastojaka: dvije srednje mrkve (oko 150 g), jedno jaje, dvije kašike zobenih pahuljica, 30 g mocarele, četvrtina crvene slatke paprike, nekoliko grančica peršuna, bosiljka ili kopra/mirođije, malo ulja, so, začinska paprika i kuvano pileće meso po ukusu.
Operite i ogulite mrkve, pa ih narendajte na krupno. U narendanu mrkvu dodajte jaje i dobro promešajte, zatim ubacite zobene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Ostavite da pahuljice upiju vlagu. U tavi sa debelim dnom (prečnik 20-22 cm) zagrijte malo ulja. U nju izlijte smesu od mrkve i zobenih pahuljica, oblikujte je u okrugli oblik i poklopite. Pecite na nižoj temperaturi 8 minuta. Nakon toga, okrenite pizzu pomoću tanjira. Na nju stavite trakice kuvanog pilećeg mesa, pospite sjvežim začinskim biljem po želji (peršun, bosiljak ili mirođija). Na vrh poredajte mocarelu isječenu na tanke šnite, dodajte trakice crvene paprike i, ako volite ljuto, zamenite slatku papriku sa ljutom. Posolite, pobiberite i dodajte malo suhe začinske paprike. Poklopite tavu i pecite još 5 minuta dok se sir ne otopi. Po želji, gotovoj pizzi malo malo kečapa i svježih listova bosiljka. Ovo je zdraviji, ali jednako ukusan način da uživate u omiljenoj pizzi!
Prijatno!
Foto ilustracija: Freepik
Comments are closed