Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slatka jela

Biscoff: Nova zvijezda na gastronomskom nebu

3. Februara 2025.3 Minuta čitanja

Ako ste se ikada zapitali koji je trenutno najtraženiji gastro trend, odgovor je jasan: Biscoff. Ovi hrskavi, začinjeni keksići postali su pravi hit zahvaljujući društvenim mrežama, TikToku. X mreži i Instagramu. Svojim prepoznatljivim okusom karamele i začina postao je ključni sastojak brojnih viralnih recepata. Iako su godinama bili prisutni na tržištu, sada su zasluženo osvojili status kulinarske zvijezde.

Keksi, recepti i krema koji su osvojili društvene mreže

U Belgiji su poznati kao Speculoos. Ovi začinjeni keksi, obično povezivani s božićnim praznicima, postali su omiljeni uz kavu diljem svijeta. Ipak, prava popularnost uslijedila je s njihovim modernim oblikom, Biscoff verzijom koju je stvorila belgijska tvrtka Lotus Bakeries. Sa svojim jednostavnim, ali nevjerojatnim okusom, Biscoff keksi brzo su osvojili svjetsku gastronomiju.

 

@daniascuisine Impress others with these addicting Lotus Biscoff cheesecake cups. This recipe makes about 30 mini cheesecake cups (60mL cups). Bottom Biscoff crumble layer: Crumble 1 pack (250 g) of lotus Biscoff biscuits using a food processor. Scoop 1 tbsp of crumbs into each cup and flatten this layer using the bottom of an extra cup. Middle cheesecake layer: In a large bowl, whip together 1 cup cream cheese and ¾ cup Lotus Biscoff spread, both at room temperature. In a separate medium bowl, add 1 ⅓ cup cold heavy cream, ½ cup powdered sugar, and 1 pack of vanilla sugar (or 1 tsp vanilla extract) then whip these together until stiff peaks form. Gently fold the whipped cream mixture into the cream cheese mixture. Pipe a thick layer of this cheesecake mixture into each cup. Top decoration: Melt ¼ cup of Lotus Biscoff spread and drizzle some onto the top of each cheesecake cup. Finally, crumble a couple more Biscoff biscuits to decorate the cheesecake cup tops. Refrigerate and serve the cheesecake cups cold. #dessert #recipe #food #foodie #nobake #nobakedessert #cheesecake #easyrecipes #easyrecipe #biscoff #lotusbiscoff ♬ original sound – Dania’s Cuisine | Dania Arwini

Društvene mreže su preplavljene inspiracijom za korištenje ovih keksića u raznim slasticama, od torti i cheesecakea do najzabavnijih pića i sladoleda. Njegova svestranost omogućila je kreatorima sadržaja da ga upotrebe u gotovo svakom desertu, dok su mnogi od tih recepata postali viralni.

Osim keksića, još jedan proizvod koji je izazvao veliku pažnju jest Biscoff krema. Ova kremasta poslastica, koja se često koristi kao zamjena za klasične namaze, osvojila je ljubitelje slatkiša. S okusom sličnim otopljenim keksićima, ova krema može se koristiti u raznim receptima ili jednostavno kao preliv. U kombinaciji s popularnošću keksića, krema je postala obavezni sastojak mnogih kulinarskih eksperimenata.

Ovo je savršen primjer kako se jednostavan proizvod može transformirati u globalni fenomen. Kroz strastvene kuhare na društvenim mrežama, običan keks iz Flandrije postao je nezamjenjiv sastojak u svijetu moderne gastronomije.

 

Foto: Pexels

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci