Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Neobično jelo – spoj okusa za posebne trenutke

24. Decembra 2024.2 Minuta čitanja

Ponekad je najbolji način da impresionirate goste neočekivani spoj okusa. Ova neobično jelo, bogata raznim teksturama i aromama, savršen je primjer toga! Pileća prsa, šampinjoni, orasi i crveno grožđe – sastojci koji se na prvi pogled čine nespojivima, zapravo se predivno upotpunjavaju. Dodajte malo majoneze i dobivate savršenu kombinaciju koja će oduševiti vaše nepce.

Okus za pamćenje

Pripremite sastojke: 800 g pilećih prsa, 500 g šampinjona, 300 g luka, 150 g oraha, 200 g crvenog grožđa, 200 g majoneze, 30 ml biljnog ulja i so po ukusu

Pileća prsa stavite u kipuću, posoljenu vodu. Pustite da zakuhaju, zatim ugasite ringlu i ostavite poklopljeno 30 minuta. Ovaj način kuhanja osigurava da meso bude sočno i nježno, savršeno za ovu salatu.

Dok piletina odstoji, narežite luk na male kockice, a šampinjone na tanke kriške. U tiganju zagrijte biljno ulje i pržite luk dok ne postane zlatno smeđi. Dodajte šampinjone i pržite ih dok sva tečnost ne ispari.

Crveno grožđe prerežite na pola i pažljivo uklonite sjemenke. Orasi se mogu nasjeckati ne baš sitno, kako bi ostali uočljivi u salati, dodajući nježnu hrskavost svakom zalogaju. Nakon što je piletina ohlađena, narežite je na male komadiće i razdvojite na vlakna. U velikoj posudi pomiješajte piletinu, prženi luk sa šampinjonima, grožđe i orahe. Dodajte majonezu i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte malo soli, sve ovisno o vašem ukusu.

Jelo možete poslužiti kao savršen prilog, glavno jelo ili salatu na svečanom stolu. Kombinacija kremaste majoneze, hrskavih oraha, sočne piletine i slatkog grožđa sigurno će izazvati oduševljenje! Za dodatni šarm, možete ukrasiti salatu svježim biljem ili čak dodati nekoliko listova rukole kao kontrast boje i okusa.

Foto ilustracija: Freepik

Related Tag:

Comments are closed

Povezani članci