Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Odlična pašteta od kombinacije pasulja i tunjevine

18. Marta 2025.2 Minuta čitanja

Da pasulj ne mora biti jednoličan dokaz je i ovaj recept. Pašteti od pasulja i tunjevine poseban okus daju orasi, luk, korijander i limunov sok. Dodatke možete prilagođavati svom okusu i stvoriti jedinstvenu paštetu

Savršen spoj pasulja i tunjevine

Za pripremu ove ukusne paštete, potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka koji se lako kombinuju u ukusan i zdrav obrok. Igrajte se okusima dodajući razne začine. Limunov sok, so i biber samo pojačavaju sve ove okuse i čine da svaka kašika bude pravi užitak.

Od sastojaka vam treba: 400 skuhanog pasulja ili po originalnom receptu konzervisani crveni pasulj, 185 g tunjevine, 70 g crvenog luka, 40 g oraha, 20 g listova korijandera, po vašem ukusu sok limuna, so i mljeveni biber.

Crveni luk očistite i isjeckajte krupno, kao i listove korijandera. Ocijedite tečnost iz pasulja i stavite u posudu blendera. Dodajte isjeckani luk, ocijeđenu tunjevinu, listove korijandera i orahe. Sve dobro izblendajte i dodajte sok od limuna, so, biber. Pazite sa dodavanjem soka i začina, jer ih je lakše dodati poslije. Sve dobro izmiješajte da se okusi prožmu.

Paštetu namažite na šnite hljeba. Idealna je za brze obroke i kao predjelo.

Prijatno!

Foto ilustracija: Freepik

Comments are closed

Povezani članci