Da pasulj ne mora biti jednoličan dokaz je i ovaj recept. Pašteti od pasulja i tunjevine poseban okus daju orasi, luk, korijander i limunov sok. Dodatke možete prilagođavati svom okusu i stvoriti jedinstvenu paštetu
Savršen spoj pasulja i tunjevine
Za pripremu ove ukusne paštete, potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka koji se lako kombinuju u ukusan i zdrav obrok. Igrajte se okusima dodajući razne začine. Limunov sok, so i biber samo pojačavaju sve ove okuse i čine da svaka kašika bude pravi užitak.
Od sastojaka vam treba: 400 skuhanog pasulja ili po originalnom receptu konzervisani crveni pasulj, 185 g tunjevine, 70 g crvenog luka, 40 g oraha, 20 g listova korijandera, po vašem ukusu sok limuna, so i mljeveni biber.
Crveni luk očistite i isjeckajte krupno, kao i listove korijandera. Ocijedite tečnost iz pasulja i stavite u posudu blendera. Dodajte isjeckani luk, ocijeđenu tunjevinu, listove korijandera i orahe. Sve dobro izblendajte i dodajte sok od limuna, so, biber. Pazite sa dodavanjem soka i začina, jer ih je lakše dodati poslije. Sve dobro izmiješajte da se okusi prožmu.
Paštetu namažite na šnite hljeba. Idealna je za brze obroke i kao predjelo.
Prijatno!
Foto ilustracija: Freepik
Comments are closed