Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Paprike punjene na nov način

23. siječanj 2025.2 Minuta čitanja

Filovane paprike su savršen obrok za svaku priliku, bogate, mirisne i pune okusa. Ovaj recept donosi kombinaciju sočnih paprika punjenih ukusnim filom od riže, gljiva, mrkve i sojinih ljuspica, a sve to začinjeno aromatičnim biljem i povrćem. Služite ih kao glavno jelo ili prilog, a sigurno će osvojiti i najizbirljivije.

Zdrava i ukusna kombinacija u svakom zalogaju

Sastojci za četiri osobe: pet crvenih paprika, 150 g obarene riže, 200 g gljiva, 50 g sojinih ljuspica, 100 g mrkve, 100 g crvenog luka, dva krompira, dva čena bijelog luka, list peršina, paradajz sok, kečap, ulje, so, biber, suhi biljni začini i tucana ljuta paprika.

Pripremite fil od isječenih gljiva, sojinih ljuspica, riže, rendane mrkve, prženog crvenog luka i začina. Operite i očistite paprike, pripremajući ih za punjenje. Paprike napunite pripremljenim filom, a zatim ih zatvorite kolutovima krompira. Krompir neće samo držati punjenje na mjestu, već će dodati i dodatnu sočnost i teksturu.

Poredajte punjene paprike u šerpu, pa ih prelijte sa mješavinom ulja, paradajz soka, kečapa, suhim biljnim začinima i malo ljute paprike za pravi okus. Ova tečnost će se tokom pečenja u potpunosti upiti, ostavljajući paprike sočne i aromatične. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok tečnost gotovo potpuno ne ispari, a paprike dobiju lijepu boju. Poslužite ih uz salatu ili omiljeni prilog i uživajte u ovom jednostavnom, ali izuzetno ukusnom obroku.

Foto ilustracija: Pixabay

Comments are closed

Povezani članci