Kada govorimo o zdravim užinama, pašteta od suzama i leblebije (slanutka) je pravi izbor. Ova jednostavna, a ukusna kombinacija bogata je proteinima, vlaknima i zdravim mastima, što je čini savršenim dodatkom svakoj trpezi. Idealna je za serviranje na kruhu, kao namaz ili čak kao dip uz povrće. Odlična je za večeru kada se namaže na integralni hljeb. Pripremite se da uživate u ovom zdravom receptu!
Brzo se priprema
Za pripremu će vam trebati: tri kašike suzama, šest kašika skuhane leblebije, sok jednog limuna, pola kašike maslinovog ulja, malo soli, jedan čen bijelog luka i pola kašičice majčine dušice.
U blender stavite suzam i skuhanu leblebiju. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, malo soli, čen bijelog luka i majčinu dušicu. Još jednom blendajte sve sastojke dok ne postignete željenu kremastu konzistenciju.
Vaša pašteta je gotova! Poslužite je na omiljenom kruhu, uz povrće ili kao dio mezze. Ovaj recept ne samo da je brz i jednostavan, već je i savršena kombinacija ukusa i zdravlja. Uživajte!
Foto ilustracija: Pixabay
Comments are closed