Proljetni dani su pravo vrijeme da uživamo u laganim i osvježavajućim jelima koja savršeno prate sunčane trenutke. Ovaj recept za kremastu krompir salatu sa prelivom od majoneza idealan je za sve vaše piknike, roštilje ili druženja s prijateljima. Jednostavna za pripremu i prepunog ukusa, ova salata će se brzo uklopiti u vašu proljetnu trpezu!
Proljećna hrana stiže na naše stolove
Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci: dva krompira, dva mlada luka, četvrt vezice svježe mirođije/kopra, tri kašike majoneze, čen bijelog luka, pola kašičice soli i četvrt kašičice mljevenog crnog bibera.
Krompir operite, ogulite i isijecite na kocke srednje do nešto veće veličine. Stavite u šerpu, prelijte vodom i kuhajte dok ne postane mekan, ali pazite da se ne prekuha. Mladi luk operite i isijecite na manje komade (kolutiće), a mirođiju operite, ostavite da ocijedi višak vode i sitno iseckajte. Kada se krompir skuha, ocijedite ga i stavite u posudu, a zatim dodajte isjeckani mladi luk i mirođiju. Lagano izmiješajte. U majonezu dodajte so, biber i sitno isjeckani beli luk, sve dobro promiješajte. Prelijte krompir izmiješan sa mladim lukom i mirođijom sa pripremljenim prelivom, sve dobro izmiješajte i poslužite.
Ova krompir salata je prava poslastica koja će obogatiti vaša jela i obradovati svakog gosta, a može biti i glavno jelo. Proljeće je pravo vrijeme za uživanje u jednostavnim, a ukusnim jelima, a ova salata je sigurno jedan od favorita za svaki događaj!
Foto ilustracija: Freepik
Comments are closed