Svi volimo hrskavu piletinu, ali šta ako bismo vam rekli da možete pripremiti savršeno hrskave pileće štapiće kod kuće? Ovaj recept za pohovane pileće štapiće sa prezlama je savršen način da uživate u ukusu brze hrane, ali sa sastojcima koji su dostupni u vašoj kuhinji. Ne zahteva mnogo vremena, ali daje izvanredne rezultate. Da biste dobili savršeno hrskave pileće štapiće, najvažnija stvar je da dobro pohujete meso u brašno, jaje i prezle.
Jednostavan recept
Za pripremu ovog jela potrebno vam je: 0,5 kg pilećih prsa, jedna šolja prezli, jedna šolja brašna, dva jaja. Začine dodajte po svom ukusu, a možete dodati kašičicu soli, kašičicu timijana ili majčine dušice, kašičicu ljute paprike u prahu, kašičica crvene paprike u prahu, pola kašičice mljevenog kima, pola kašičice mljevenog bibera. Za prženje će vam trebati ulje.
Pileća prsa narežite na štapiće. Izmiješajte brašno sa začinima u široj posudi. Viljuškom umutite jaja i so u posebnom tanjiru. Svaki komad pilećeg mesa prvo uvaljajte u začinjeno brašno, zatim u umućena jaja, pa na kraju u prezle. Pazite da svaki komad bude ravnomjerno obložen sa svih strana.
U vrelom ulju pržite pileće štapiće, okrećući ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Nakon što su štapići gotovi, stavite ih na papirne ubruse da upiju višak ulja. Možete ih poslužiti uz omiljeni sos ili prilog po izboru.
Prijatno!
Foto ilustracija: Freepik
Comments are closed