Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slatka jela

Sladoled od grčkog jogurta

10. srpnja 2024.2 Minuta čitanja
Ovaj recept za lagani sladoled idealan je za vruće ljetne dane. Grčki jogurt, koji je bogat proteinima i kalcijumom, daje kremastu teksturu i izvrstan ukus. Sa svojim visokim sadržajem proteina i niskim udjelom masti, ovo je savršen izbor za sve koji žele uživati u slatkim poslasticama bez griže savjesti.

Samo četiri sastojka

Za pripremu ovog osvježavajućeg sladoleda trebat će vam samo četiri sastojka. Evo što vam je potrebno: grčki jogurt, puter od kikirikija, med i komadići čokolade. Za preliv se koristi rastopljena čokolada, a za posipanje sjeckani kikiriki ili lješnjak, te može i kokos. Također, možete prilagoditi recept dodavanjem svježeg voća, sjeckanih pistacija ili kokosovih pahuljica prema vašem ukusu. Ako nemate puter od kikirikija, možete ga zamijeniti s puterom od badema ili lješnjaka za jednako dobar okus.

Jednostavna priprema

U posudi pomiješajte grčki jogurt, puter od kikirikija, med i komadiće čokolade dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje, formirajući kornete ili male kuglice sladoleda. U svaku porciju umetnite drveni štapić, te stavite u zamrzivač najmanje 2 sata da se dobro stegnu.

Kada su sladoledi spremni, otopite čokoladu i umočite svaki sladoled u otopljenu čokoladu tako da ga ravnomjerno prekrijete. Posipajte sjeckanim kikirikijem ili lješnjacima preko čokolade i vratite sladoled u zamrzivač još 15 minuta da se čokolada stvrdne.

Uživajte u svakom zalogaju ovog osvježavajućeg, domaćeg sladoleda punog okusa i hranjivih sastojaka!

Prijatno!

Foto ilustracija: https://pixabay.com/photos/ice-cream-chocolate-dessert-frozen-2987955/

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci