Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slatka jela

Slatki užitak za sve prilike

19. Decembra 2024.2 Minuta čitanja

Roščići od meda su savršen spoj hrskavosti, mekoće i slatkoće, koji će vas uvijek podsjećati na miris domaće kuhinje. Ovi aromatični kolačići, obogaćeni medom i limunovim sokom, idealni su za sve ljubitelje jednostavnih, ali izuzetno ukusnih poslastica.

Najbolji su domaći kolači

Za pripremu će vam trebati: 320 g brašna, dvije kašike šećera, prašak za pecivo, prstohvat soli, 180 g hladnog putera, 150 g tečnog meda, jedna kašika limunovog soka (ili pola kašičice limuntusa rastvorenog u kašičici vode), jedno jaje, jedno bjelance i šećer u prahu za posipanje.

U prvoj posudi, pomješajte mokre sastojke: med, jaje, bjelance i limunov sok (ili rastvoreni limuntus). Dobro umutite sve sastojke. U drugoj posudi, pomješajte suhe sastojke: brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte krupno narendan hladan puter u suhe sastojke i prstima ga utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičasto tijesto. Polako dodajte mokre sastojke u suhe, mješajući dok ne dobijete kompaktno tijesto. Na dva dijela podijelite tijesto,a zatim na osam dijelova. Svaki dio oblikujte u valjak i isjeckajte na male komade koje ćete formirati u male roščiće.

Pecite roščiće na 180 °C, između 12 i 15 minuta, dok ne postanu zlatno žuti. Pečene roščiće ostavite da se ohlade, a zatim ih pospite šećerom u prahu.

Foto: Pixabay

Related Tag:

Comments are closed

Povezani članci