Kad se spoje svježina morskih okusa i mirisni začini, nastaje pravo čudo na tanjiru. Srdele u marinadi predstavljaju jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje daje pravo morsko iskustvo. Ovaj recept će oduševiti sve one koji uživaju u jednostavnoj, a ukusnoj kuhinji.
Tajna je u karamelizovanom vinu i začinima
Sastojci: 19 komada srdele, oštrog brašna, maslinovo ulje, 300 ml crnog vina, kašičica šećera, tri struka mladog crvenog luka, bijeli luk, so, biber, ružmarin, suhi biljni začini.
Za pripremu prvo zagrijte tavu na srednjoj temperaturi i dodajte šećer. Kad se karamelizira, zalijte ga s crnim vinom, dodajte usitnjen bijeli luk, sitno nasjeckani mladi crveni luk, ružmarin, suhi začin i biber. Ovu aromatičnu mješavinu pustite da proključa, a zatim sklonite sa šporeta da se hladi i upije sve okuse.
Dok se okusi marinade sjedinjuju očistite srdele. Izvadite unutrašnjost, pažljivo uklonite središnju kost, te ih operite i ostavite da se okaplju. Kad su spremne, posolite ih i uvaljajte u oštro brašno, a potom pržite u maslinovom ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pržene srdele pažljivo posložite u staklenu posudu i prelijte hladnom marinadom, pazeći da svaka ribica bude dobro prekrivena začinima i vinom. Za najbolji okus, ostavite da odmaraju u frižideru barem 2 h, kako bi se svi okusi proželi. Ove srdele su idealne kao predjelo, uz svježu salatu ili čak kao samostalni obrok. Pripazite, jer kad ih jednom probate, teško ćete odoljeti ponovo!
Prijatno!
Foto: Pixabay
Comments are closed