Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Tjestenina sa špinatom i sirom – Ukusno i zasitno jelo za svaki dan

6. Februara 2025.2 Minuta čitanja

Ako tražite brz i ukusan recept za obrok koji će zadovoljiti vašu želju za nečim kremastim i hranljivim, tjestenina sa špinatom i sirom je savršen izbor. Ova kombinacija bogatih ukusa špinata, sira i začina donosi harmoniju koju će svi voljeti. Pripremite je brzo i uživajte u svakom zalogaju!

Jednostavan recept, idealan za večeru

Za pripremu ovog jela potrebno je: 250 g špinata, osam izlomljenih kora za lazanju ili adekvatnu količinu neke druge tjestenine (makarona), 50 g maslaca, 100 g gorgonzole, 100 g kačkavalja, četiri čena bijelog luka, biber, so, muskatni oraščić, 200 ml kiselog vrhnja, peršin listovi.

Špinat očistite, operite i ostavite da se okaplje, a zatim isijecite na krupno. Na rastopljenom maslacu propržite usitnjen bijeli luk, a potom skinite sa šporeta. Dodajte kiselo vrhnje, narendane sireve (gorgonzolu i kačkavalj ili druge sireve , špinat i nasjeckan peršun. Začinite sa solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sve dobro izmiješajte, a zatim dodajte skuhanu tjesteninu. Prebacite u tepsiju i pecite 20 minuta na 180°C, dok se jelo lijepo ne zapeče i postane kremasto. Ukrasite narendanim parmezanom.

Savršen spoj ukusa i tekstura – ovo jelo je idealno za brzi obrok, a bogato je hranljivim sastojcima.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Comments are closed

Povezani članci