Ako tražite brz i ukusan recept za obrok koji će zadovoljiti vašu želju za nečim kremastim i hranljivim, tjestenina sa špinatom i sirom je savršen izbor. Ova kombinacija bogatih ukusa špinata, sira i začina donosi harmoniju koju će svi voljeti. Pripremite je brzo i uživajte u svakom zalogaju!
Jednostavan recept, idealan za večeru
Za pripremu ovog jela potrebno je: 250 g špinata, osam izlomljenih kora za lazanju ili adekvatnu količinu neke druge tjestenine (makarona), 50 g maslaca, 100 g gorgonzole, 100 g kačkavalja, četiri čena bijelog luka, biber, so, muskatni oraščić, 200 ml kiselog vrhnja, peršin listovi.
Špinat očistite, operite i ostavite da se okaplje, a zatim isijecite na krupno. Na rastopljenom maslacu propržite usitnjen bijeli luk, a potom skinite sa šporeta. Dodajte kiselo vrhnje, narendane sireve (gorgonzolu i kačkavalj ili druge sireve , špinat i nasjeckan peršun. Začinite sa solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sve dobro izmiješajte, a zatim dodajte skuhanu tjesteninu. Prebacite u tepsiju i pecite 20 minuta na 180°C, dok se jelo lijepo ne zapeče i postane kremasto. Ukrasite narendanim parmezanom.
Savršen spoj ukusa i tekstura – ovo jelo je idealno za brzi obrok, a bogato je hranljivim sastojcima.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Comments are closed