Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Ukus korejske kuhinje

24. Oktobra 2024.2 Minuta čitanja

Kimči, tradicionalno korejsko jelo, već vekovima zauzima posebno mejsto u srcima ljubitelja hrane širom svjeta. Najčešće pravi od kupusa, odlikuje se jedinstvenim spojem okusa, aroma i teksture. Osim što je izvanredan dodatak raznim jelima, kimči je i bogat izvor probiotika, što ga čini korisnim za zdravlje. U ovom tekstu predstavit ćemo recept za kimči od bijelog kupusa kojeg smo davno zapisali i po prvi put pripremili.

Šta nam je potrebno?

Za priprema kimčija od belog kupusa biće vam potrebna jedna velika ili dvije male glavice bijelog kupusa, soli po potrebi (oko 150 g), 2 l vode. Od začina pripremite jednu glavicu bijelog luka, pola kašičice mljevene crvene paprike i jednu kašičicu šećera.

Veliku glavicu kupusa isijecite na četiri, a male na dva dijela. U velikoj posudi pripremite rastvor soli tako što ćete rastvoriti 150 g soli u 2 l vode. Stavite kupus u posudu i prelijte ga rastvorom soli. Ostavite da odstoji 10 do 15 h, a poslije5 h okrenite kupus kako bi gornji slojevi došli na dno. Nakon što je kupus odstojao, isperite ga vodom kako biste uklonili višak soli.

Pripremite začine. Ogulite bijeli luk, propasirajte ga i dodajte šećer i crvenu papriku. Sve dobro izmješajte, a zatim dodajte slabiji rastvor kuhinjske soli dok smjesa ne postane gusta. U pripremljeni kupus dodajte začine. Stavite u posudu, po potrebi posolite, pritisnite i poklopite. Kimči čuvajte na hladnom mestu kako bi se razvili svi okusi. Mi smo stavili u stavili u staklenu teglu, poklopili i pojeli sledećeg dana.

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci