Punjeni krompir je savršen izbor za ručak ili večeru, jer kombinuje jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa. Ovo jelo možete pripremiti za porodicu ili prijatelje, a sigurno će svi uživati u njegovoj kremastoj unutrašnjosti i hrskavoj korici. U nastavku ćete naći recept koji je jednostavan, brz i veoma ukusan.
Ne treba mnogo namirnica
Za pripremanje jela neophodni sastojci su: osam krompira, 200 g šunke, dva jaja, jedna čaša vrhnja, 100 g rendanog kačkavalja i so, po ukusu.
Krompir dobro operite i kuhajte sa korom u posoljenoj vodi, ali pazite da ga ne prekuhate. Treba biti mekan, ali da se ne raspada. Nakon što je krompir kuhan, ocijedite ga i prepolovite. Izdubite sredinu pazeći da ostavite dovoljno kore kako bi zadržali oblik. U posudu stavite isjeckanu šunku, jaja, vrhnje i izgnječeni krompir koji ste izvadili iz sredine kuhanih krompira. Dobro izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Napunite izdubljene polovice sa pripremljenom smjesom, stavite na pleh i pecite u unaprijed zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite uz kečap ili jogurt, prema vašem ukusu.
Ovaj recept je dovoljan za četiri osobe, a idealan je obrok koji će zadovoljiti sve ljubitelje dobre hrane.
Foto: Pixabay
Comments are closed