Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Ukusni i jednostavan rižoto za ljubitelje gljiva

1. siječanj 2025.2 Minuta čitanja

Rižoto od gljiva je savršen izbor za sve koji žele pripremiti ukusan, bogat i zdrav obrok. Ovaj recept kombinira bogatstvo okusa gljiva s kremastom teksturom riže, uz dodatak maslaca, začina i mirisnog peršuna. Idealno za svakodnevni ručak ili večeru, rižoto od gljiva donosi ne samo okus, već i nutritivne prednosti.

Priprema rižota od gljiva

Za pripremu ovog rižota potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena. Uz svježe gljive, crveni luk i rižu, možete stvoriti pravo kulinarsko remek djelo. Slijedite ovaj jednostavan recept za savršen rižoto.

Sastojci: 300 g gljiva, 100 g crvenog luka, 250 g riže, ulje, maslac, 50 g kačkavalja, so, suhi biljni začini, biber, peršin, voda.

Crveni luk sitno isjeckajte i prodinstajte na malo ulja i maslaca. Dinstajte dok luk ne postane staklast i mekan. Dodajte gljive, prethodno isječene na kocke, i nastavite dinstati dok skoro ne ispari sva tečnost koju gljive puste. Dodajte rižu i propržite je da upije okuse i masnoću. Posolite i dodajte suhe biljne začine po ukusu, kao i biber. Zatim dodajte vodu, dva puta više nego što imate riže. Promiješajte, poklopite tavu i kuhajte na nižoj temperaturi dok riža ne upije svu vodu. Vodu možete dodavati postepeno dok se riža ne skuha.

Kada riža bude gotova dodajte još malo maslaca i naribani kačkavalj. Dobro promiješajte da se sve poveže u kremastu smjesu. Na kraju, rižoto ukrasite sjeckanim peršinom za svježinu i dodatni miris

Prijatno!

Foto: Freepik

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci