Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Uštipci od piletine, povrća i sira s osvježavajućim umakom

30. siječanj 2025.2 Minuta čitanja

Kada želite brz, ukusan i zdrav obrok koji će zadovoljiti cijelu porodicu, uštipci od piletine sa povrćem i sirom su savršen izbor. Ovi uštipci su izuzetno ukusni, a uz svjež umak s krastavcem i mentom, dobivate savršeno ukusan spoj. Idealni su za brzi ručak ili večeru, a jednostavni su za pripremiti!

Lako, brzo i ukusno

Sastojci za uštipke: dva komada pilećih prsa (750 grama), jedna glavica crvenog luka, jedna crvena paprika, peršin, tri jaja, 100 grama tvrdog sira, četiri kašike majoneze, tri kašike brašna, jedna kašičica soli, pola kašičice crnog bibera, ulje.

Sastojci za umak: jedan krastavac, dva čena belog luka, svježa grančica mente, četiri kašike jogurta, pola kašičice soli.

Pileća prsa isijecite na kocke srednje veličine i stavite ih u veću posudu. Luk očistite i isijecite na četiri dela, pa zatim na rebarca. Crvenu papriku isijecite na isti način. Peršin usitnite i sve ove sastojke dodajte u posudu s piletinom. Dobro sve promiješajte. U smjesu dodajte jaja i ponovo promiješajte. Zatim dodajte majonezu, rendani sir, brašno, so i biber. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu masu.

Zagrijte biljno ulje u tavi i pomoću kašike stavite smjesu i oblikujte uštipke od smjese. Poklopite i pržite sa jedne strane dok ne postanu zlatno smeđi. Zatim ih okrenite i pržite s druge strane dok ne budu hrskavi i pečeni.

Priprema umaka: Za umak, krastavac izrendajte na sitno, a beli luk protisnite kroz gnječilicu. Usitnite listove mente. Sve ove sastojke stavite u posudu, dodajte jogurt, so i dobro promiješajte.

Prijatno!

Foto: Freepik

Comments are closed

Povezani članci