Uključivanje vlakana u prehranu ima brojne zdravstvene prednosti, a jedan od najboljih načina za to je dodavanje psylliuma, prirodnog izvora dijetalnih vlakana. On će vam pomoći u normalizaciji probave i gubitak težine. Ovi uštipci su savršen izbor za obrok koji je ukusan, bogat vlaknima i dobar za probavu.
Zdravlje u svakom zalogaju!
Ovaj jednostavan recept za palačinke sa svježim sirom je savršena opcija za brz, a zdrav obrok. Uz pomoć psylliuma, ove palačinke postaju bogate vlaknima, čineći ih hranjivim izborom za početak dana ili uživanje u obroku. Uz svježi sir i prirodnu hidrataciju psylliuma, dobit ćete palačinke koje su mekane, ukusne i prepune koristi za zdravlje.
Od sastojaka trebate: 350 g nemasnog svježeg sira, troje jaja, dvije do tri kašike psylliuma, 50 ml vrhnja.
U većoj posudi pomiješajte svježi sir i jaja. Ako želite bolji okus, dodajte malo arome vanilije u smjesu. Nakon toga dodajte psyllium i vrhnju. Sve zajedno promiješajte da se smjesa ujednači i ostavite da odstoji pet do deset minuta. U tom periodu psyllium će upiti vlagu. Ako smjesa bude prečvrsta, dodajte još vrhnja. Dodajte još psylliuma, ako je pretečna. Pecite na pouljenoj tavi. Kašikom uzimajte dio smjese i prebacite u tavu. Uštipke pržite sa svake strane po nekoliko minuta. Možete ih jesti sa slatkim dodacima (medom, pekmezom, marmeladom) ili sa slanim.
Prijatno!
Foto ilustracija: Freepik
Comments are closed