Još davno sam negdje naišla na ovaj recept za jednostavan, zdrav i potpuno prirodan sladoled. Tada sam ga zapisala, obećala sebi da ću ga jednom isprobati, ali, kao što to često biva, ostao je negdje na dnu spiska… sve do danas. Prvi put ga pripremam, i već po sastojcima znam da će ovo biti jedna od onih poslastica koje se prave iznova i iznova. Bez dodatog šećera, bez mlijeka, bez jaja što ovaj sladoled čini idealnim za sve, posebno za djecu, ali i za nas koji volimo zdravije verzije omiljenih deserata.
Prirodno, brzo i nevjerovatno kremasto
Za pripremu ovog sladoleda po originalnom receptu trebamo pripremiti: dvije zrele banane (bolje su zrelije), jednu supenu kašiku putera od kikirikija, jedna supena kašika nezaslađenog rendanog kokosa i po ukusu cimet ako volite ovaj začin.
Banane ogulite i narežite na kolutiće. Poredajte ih na tacnu i zamrznite oko 2 h. Nakon toga u blender dodajte zamrznute kolutove banane, kikiriki puter, narendani kokos i cimet. Sve zajedno dobro izblendajte da dobijete kremastu masu. Možete poslužiti odmah. Ukrasite naribanim kokosom i cimetom.
Ako volite prirodne okuse i osvježavajuće deserte, možda će ovo postati i vaš novi ljetni favorit.
Podržite moj rad
Foto ilustracija: Pexels
Comments are closed