Pred nama je hladna sedmica i možemo je iskoristiti za pripremanje izuzetno jesnostavnog i ukusnog pića. Liker od dimljene kruške je ukusno i aromatično piće koje će vas oduševiti svojim jedinstvenim, blago dimljenim Okusom. Ovaj recept je savršen za ljubitelje neobičnih, domaćih likera, a ujedno je i odličan način da iskoristite dimljene plodove koje možete kupiti u specijaliziranim trgovinama. Uz nekoliko jednostavnih sastojaka, dobićete napitak koji će obogatiti svaku priliku.
Gotov za jednu sedmicu
Za pripremu ovog likera potrebni su vam sledeći sastojci: 60 g kruške osušene na dimu, 0,5 l rakije, oko 15 suhih grožđica, korica jedne narandže i šećer po vašem ukusu,
U toploj vodi isperite dimljenu krušku i stavite je u staklenu posudu. Zatim dodajte grožđice i koricu narandže. Prelijte sve rakijom i dobro promiješajte. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji na tamnom i toplom mjestu dva dana. Kada prođu ta dva dana izvadite krušku i ostavite da odstoji još četiri dana. Nakon što je napitak dobro odstajao, procijedite ga i po ukusu dodajte šećer. Dobro promiješajte i sipajte u flaše za čuvanje.
Napitak možete probati već poslije sedma dana, a može se čuvati do tri godine. Uživajte u svom domaćem liker od dimljene kruške, savršenom za hladne zimske večeri
Prijatno!
Foto: Freepik
Comments are closed