Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Ćufte od mesa i tikvica

3. srpnja 2024.1 Minuta čitanja

Zahvaljujemo se gospođo Bebi koja nam je poslala zanimljiv recept.

Nevjerovatan okus

Za pripremu će vam trebati 600 g mljevenog mesa, 200 g tikvica, jedno jaje, 80 g prezli, 80 g parmezana, 80 g mladog tvrdog sira (ako volite ljuto uzmite sa ljutim paprikama), koricu limuna, grančicu peršina, soli i bibera po želji. Ova količina će biti dovoljna da napravite petnaestak ćufti.

Mlade tikvice operite i izrendajte, ako je potrebno ogulite ih. Iscijedite i dodajte u meso. Dodajte jaje, so, biber i dobro izmiješajte rukom. Dodajte usitnjeni peršin i sitno narendani parmezan, limunovu koricu i malo prezle. Ponovo izmiješajte rukama i oblikujte ćufte. U središte stavite komadić mladog tvrdog sira i dobro zatvorite smjesom. Uvaljate u prezle.

Na pleh stavite papir za pečenje i poredajte ćufte. Popršćite ih uljem. Pećnicu uključite na 200 °C i pecite pola sata. Kada se ugrije stavite ćufte na pečenje. Povremeno ih okrenite.

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci