Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Da li volite ljuto? Pileća krilca koja gore

26. Decembra 2024.2 Minuta čitanja

Za sve ljubitelje ljutog okusa, ova pileća krilca su pravi izazov ako želite nešto brzo i jednostavno. Marinada od pikantnih začina i ljutih papričica zasigurno će vam donijeti pravi raj na tanjiru. Pripremite se na vatromet okusa i uživajte u svakom zalogaju!

Izaberite ljute začinske paprike

U zavisnosti koliko ljuto volite na vama je da odaberete začinske paprike, suhu i svježu. Za pripremu će vam trebati: 1 kg pilećih krilaca, 0,5 dl ulja, slatka začinska paprika, ljutka začinska paprika, svježa ljuta paprika, kašičica kurkume, mješavina suhih začina, jedan do dva čena bijelog luka, ružmarin, kašika senfa i so.

U većoj posudi pomiješajte ulje, slatku i ljutu začinsku papriku, sitno nasječenu ljutu papričicu i bijeli luk, kurkumu, ružmarin, senf i suhe začine. Dobro izmiješajte sve sastojke kako bi se svi okusi proželi Pileća krilca posolite i dodajte ih u marinadu. Dobro izmiješajte kako bi svaki komadić krilca bio ravnomjerno prekriven začinima. Pokrijte posudu i ostavite krilca da odstoje u frižideru 30 minuta – ovo je ključ za intenzivan okus.

Nakon toga, krilca rasporedite u tepsiju i pecite na 200 °C oko 40 minuta. Ne zaboravite ih dva puta okrenuti i premazati preostalom marinadom kako bi bila još sočnija i više ljuta!

Foto: Freepik

Comments are closed

Povezani članci