Za sve ljubitelje ljutog okusa, ova pileća krilca su pravi izazov ako želite nešto brzo i jednostavno. Marinada od pikantnih začina i ljutih papričica zasigurno će vam donijeti pravi raj na tanjiru. Pripremite se na vatromet okusa i uživajte u svakom zalogaju!
Izaberite ljute začinske paprike
U zavisnosti koliko ljuto volite na vama je da odaberete začinske paprike, suhu i svježu. Za pripremu će vam trebati: 1 kg pilećih krilaca, 0,5 dl ulja, slatka začinska paprika, ljutka začinska paprika, svježa ljuta paprika, kašičica kurkume, mješavina suhih začina, jedan do dva čena bijelog luka, ružmarin, kašika senfa i so.
U većoj posudi pomiješajte ulje, slatku i ljutu začinsku papriku, sitno nasječenu ljutu papričicu i bijeli luk, kurkumu, ružmarin, senf i suhe začine. Dobro izmiješajte sve sastojke kako bi se svi okusi proželi Pileća krilca posolite i dodajte ih u marinadu. Dobro izmiješajte kako bi svaki komadić krilca bio ravnomjerno prekriven začinima. Pokrijte posudu i ostavite krilca da odstoje u frižideru 30 minuta – ovo je ključ za intenzivan okus.
Nakon toga, krilca rasporedite u tepsiju i pecite na 200 °C oko 40 minuta. Ne zaboravite ih dva puta okrenuti i premazati preostalom marinadom kako bi bila još sočnija i više ljuta!
Foto: Freepik
Comments are closed