Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slatka jela

Desert od kestena koji nestane čim se napravi

7. Oktobra 2025.2 Minuta čitanja
Krema od kestena

Zaboravi klasično pečenje i isprobajte ovu kremu od kestenja koja je laka za pripremu. Oduševiće vas svojim okusom.

Vrijeme je kestenja, a najčešće ih jednostavno pečemo ili kuhamo. Ovaj recept je nešto sasvim drugo. Brzo i lako se priprema, izuzetno je ukusan i svi će biti oduševljeni. U slučaju da sami sakupljate kestenje, desert je jeftin. Mi smo pravili i odlična je.

Okus jeseni u čaši

Za pripremu ove jedinstvene kreme trebate:

  • 300 g kestenja (očišćenih),
  • 170 ml vode,
  • 150 g šećera u prahu,
  • jednu mahuna vanilije i
  • 50 g vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja.

Očišćene i narezane kestene kuhaj u kipućoj vodi oko tri minute. Kad omekšaju, lakše ćeš skinuti ljusku i tanku smeđu ljusku. U posudu ulij 200 ml vode, stavi cjediljku iznad i na pari kuhaj kestenje oko 15 minuta, dok potpuno ne omekšaju. Sameljite ih sa preostalom vodom da dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Dodajte sjemenke iz mahune vanilije i šećer u prahu i kuhajte na nižoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno mješanje. Poslije prvih 10 minuta, na pola kuhanja, ulijte vrhnje za kuhanje i dobro izmiješajte. Vrhnje će kremi dati kremoznost. Nastavite kuhati i sklonite sa šporeta kada je gotovo.

Servirajte u čašama i ukrasite šlagom, naribanom čokoladom ili po vašoj želji.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Comments are closed

Povezani članci