Zaboravi klasično pečenje i isprobajte ovu kremu od kestenja koja je laka za pripremu. Oduševiće vas svojim okusom.
Vrijeme je kestenja, a najčešće ih jednostavno pečemo ili kuhamo. Ovaj recept je nešto sasvim drugo. Brzo i lako se priprema, izuzetno je ukusan i svi će biti oduševljeni. U slučaju da sami sakupljate kestenje, desert je jeftin. Mi smo pravili i odlična je.
Okus jeseni u čaši
Za pripremu ove jedinstvene kreme trebate:
- 300 g kestenja (očišćenih),
- 170 ml vode,
- 150 g šećera u prahu,
- jednu mahuna vanilije i
- 50 g vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja.
Očišćene i narezane kestene kuhaj u kipućoj vodi oko tri minute. Kad omekšaju, lakše ćeš skinuti ljusku i tanku smeđu ljusku. U posudu ulij 200 ml vode, stavi cjediljku iznad i na pari kuhaj kestenje oko 15 minuta, dok potpuno ne omekšaju. Sameljite ih sa preostalom vodom da dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Dodajte sjemenke iz mahune vanilije i šećer u prahu i kuhajte na nižoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno mješanje. Poslije prvih 10 minuta, na pola kuhanja, ulijte vrhnje za kuhanje i dobro izmiješajte. Vrhnje će kremi dati kremoznost. Nastavite kuhati i sklonite sa šporeta kada je gotovo.
Servirajte u čašama i ukrasite šlagom, naribanom čokoladom ili po vašoj želji.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Comments are closed