Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Grilovan patlidžan

26. lipnja 2024.1 Minuta čitanja

Odličan recept za brzo jelo od sezonskog povrća.

Dodajte sir

Za ovo jele trebaju vam: 100 ml ulja, tri patlidžana srednje veličine, jedan češanj bijelog luka/češnjaka, sok od pola limuna, svježa menta, biber i so.

Patlidžanima odsjedite dio sa drškom i isjecite ih na tanje kolutiće. Namažite ih uljem i grilujte. Pripremite marinadu. Bijeli luk protisnite kroz presu. U posudi izmješajte bijeli luk, mentu, limunov sok, so, biber i sve dobro promiješajte da se sjedine sastojci.

U tepsiji redajte patlidžane i premažite marinadom sve dok ih ne potrošite. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 h. Po želji možete dodati sir. Jelo je odlično kao predjelo, ali i glavno jelo.

Related Tags:

Comments are closed

Povezani članci