Ako tražite laganum zdravu i neobičnu grickalicu, pronašla sam sjajan recept na internetu koji želim podijeliti. Prijateljica je napravila, mi smo se pogostili, a vama prosleđujem recept. Krekeri od riže su idealna grickalica za sve koji paze na ishranu, izbjegavaju gluten ili jednostavno žele probati nešto novo. Bez brašna, s minimalno sastojaka i jednostavnom pripremom, ovi krekeri će vas iznenaditi i okusom i teksturom.
Jednostavno i ukusno
Za pripremu će vam trebati: 50 g skuhane riže, 50 g vode, jedno bjelance, 5 g šećera i 2 g limunovog soka.
Skuhanu rižu i vodu izblendajte u glatku smjesu. U posebnoj posudi umutite bjelance s dodatnih 5 g šećera i 2 g limunovog soka dok ne dobijete čvrst snijeg. U umućeno bjelance pažljivo dodajte smjesu riže, pa sve lagano sjedinite kašikom ili silikonskom lopaticom, pazeći da smjesa ostane prozračna. Tijesto stavite u špric kesu s nastavkom za keks i na tepsiju obloženu papirom za pečenje istiskujte štapiće veličine zalogaja. Krekeri se peku ili bolje reći suše na 120 °C oko sat vremena, slično kao puslice. Rezultat su lagani, hrskavi krekeri idealni za grickanje između obroka.
Foto: Freepik
Comments are closed