Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slatka jela

Keksići od zobenih pahuljica i kokosa

21. Decembra 2024.2 Minuta čitanja

Tražite brzi i zdrav recept koji će biti zdrav, a istovremeno će zadovoljiti vašu želju za slatkim? Ovi keksi su savršen su izbor! Kombinacija zobenih pahuljica, kokosovih listića i prirodnog zaslađivača pruža ne samo izvrstan okus, već i mnoge nutritivne prednosti. Recept je brz, jednostavan i idealan za sve koji žele uživati u ukusnom desertu bez griže savjesti.

Ukus u svakom zalogaju

Za pripremu ovih keksića, koristit ćemo jednostavne, ali hranljive sastojke koji će vam dati energiju i ispuniti vaše želje za slatkim. Zobene pahuljice i mekinje bogate su vlaknima, dok kokos dodaje bogatstvo masti i antioksidanasa.

Sastojci: 60 g zobenih pahuljica, 80 g zobenih mekinja, 40 g kokosovih pahuljica i oko 40 g za posipanje, 200 ml mlijeka sa 1,5 posto mliječne masti ili kokosovog mlijeka, jedno jaje, 30 g šećera, nekoliko kapi vanilin ekstrakta i 5 g praška za pecivo.

U veću činiju stavite pahuljice i mekinje, prelijte toplim mlijekom, pokrijte tanjirom i ostavite sa strane na 20 minuta, dok sastojci ne upiju tečnost. Dodajte kokosove pahuljice, šećer, prašak za pecivo, vanilu i razmućeno jaje. Dobro sjedinite sve sastojke. Od pripremljene mase oblikujte male okrugle keksiće i svaki pospite kokosovim listićima. Stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pazeći da ostavite dovoljno prostora između keksića. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C, oko 15 do 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Uživajte u ukusnom desertu koji će vas oduševiti!

Foto: Freepik

Related Tag:

Comments are closed

Povezani članci