Za zimske dane je najbolja krem supa od mrkve koja će vas zagrijati i osvježiti.
Odlikuje se brzom pripremom, pristupačnim sastojcima, a možete se poigrati sa sastojcima i okusima. Lako i brzo priprema i ako voliš zdrave, jednostavne recepte bez komplikacija, ova krem supa od mrkve je idealna za tebe. Gotova je za manje od pola sata.
Krem supa od mrkve, jednostavan recept za dvije osobe
Sastojci nisu zahtjevni i uglavnom ih svi imamo u svojoj kuhinji: 330 g mrkve, pola glavice crvenog luka prosječne veličine, oko 800 ml povrtnog temeljca, po ukusu so i muškatni oraščić i ulje za dinstanje.
Operi i očisti mrkvu, pa je isijeci na ujednačene komade da se ravnomjerno skuhaju. Luk isijeci na sitnije komade i proprži ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodaj mrkvu i kratko prodinstaj, tek toliko da pusti aromu. Prelij vrućim povrtnim temeljcem i kuhaj 20 do 30 minuta, dok mrkva potpuno ne omekša. Kada je sve skuhano, izblendaj do glatke teksture. Posoli, dodaj malo naribanog muškatnog oraščića i po želji još par kapi maslinovog ulja.
Okus po vašoj želji
Ako se voliš igrati s okusima, jedan dio mrkve možeš zamijeniti krompirom, tikvom, batatom ili pastrnakom. Svaka verzija daje drugačiji okus i teksturu, super za hladne dane kada želiš nešto drugačije, ali i dalje ultra jednostavno.
Probajte i ukusnu paštetu od mrkve i susama.
Za više tekstova podržite moj rad uplatom na

Autor: Ranka Vojnović
Foto: Pixabay










Comments are closed