Ako mislite da je obična tjestenina dosadna, vrijeme je da je unesete malo raznovrsnosti! Dodavanje krušnih mrvica može joj dati potpuno novu dimenziju okusa i teksture, čineći je ne samo ukusnijom, nego i neobičnijom. Ovo je jednostavan recept koji će oduševiti vaša čula, a priprema je brza i jednostavna. Pokušajte, možda ćete otkriti da je ovo vaša omiljena verzija tjestenine!
Brzo, jeftino i ukusno
Za pripremu trebate: 500 g paste, 100 g prezle, 120 g putera, tri čena bijelog luka, po jedna kašika sušenog peršuna, bosiljka, origana i po ukusu soli i bibera.
Prvo, pripremite tjesteninu prema uputstvu na pakovanju, a zatim je ocijedite i stavite u veliku zdjelu. Dok tjestenina hladi, pripremite smjesu s krušnim mrvicama. U tiganju rastopite tri kašike putera, a zatim dodajte prezle, začinsko bilje i so i biber po ukusu. Sve dobro promiješajte i sklonite sa vatre, kako bi se krušne mrvice lijepo prepržile i upile sve okuse.
Preostali puter otopite u tavi, a zatim dodajte nasjeckani bijeli luk. Ovu aromatičnu smjesu prelijte preko tjestenine, dobro promiješajte, a zatim dodajte prepržene prezle. Još jednom sve dobro izmiješajte i poslužite odmah, dok je toplo i hrskavo.
Foto: Pixabay
Comments are closed