Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slana jela

Punjene tikvice sa sosom od kopra/mirođije

30. lipnja 2024.1 Minuta čitanja

Klasičan recept sa aromatičnim sosom.

Jelo osvježavajućeg okusa

Za pripremu će vam trebati šest mladih tikvica srednje veličine, 400 g mljevene junetine, jedna glavica crvenog luka, tri mrkve, tri kašike paradajz pirea, suhog začina i bibera po ukusu.

Ogulite tikvice i odsijecite vrhove. Kašikom uklonite središnji dio gdje je sjeme koje još nije razvijeno. Na zagrijanom ulju prodinstajte mljeveno meso sa usitnjenim crvenim lukom i rendanom mrkvom. Dodajte malo vode da meso omekša. Tada dodajte usitnjenu sredinu tikvica i paradajz pire, suhi začin i biber.

Nafilovati tikvice i zatvoriti kolutovima od mrkve.

Napravite sos od 150 g putera u kojem kratko propržite tri kašike brašna i usitnjeni kopar/mirođiju, dodajte tri kašike paradajz pirea i dolijte vodom da dobijete rjeđi sos.

Tepsiju premažite uljem, poredajte nafilovane tikvice i prelijte sosom. Pecite dok tikvice ne budu mekane.

Prijatno!

Foto: Pixabay/sergei_spas/ilustracija

Comments are closed

Povezani članci