Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Slana jela

Savršena domaća pašteta od pileće džigerice sa timijanom i konjakom ili rakijom

22. Februara 2025.2 Minuta čitanja

Domaća pašteta od pileće džigerice nije samo jednostavna za pripremu, već može postati vaše omiljeno jelo. Uz dodatak sušenog timijana i konjaka, ovaj recept dobiva bogatstvo okusa koje će oduševiti sve ljubitelje delikatesnih namaza. Savršen je izbor za sve koji žele da uživaju u kremastoj, aromatičnoj pašteti koja je idealna za svaku priliku.

Kremasta pašteta bogatog okusa

Od sastojaka trebate: 250 g pileće džigerice, pola glavice crvenog luka, jedan čen bijelog luka, 1/4 kašičice sušenog timijana, jedan lovorov list, šest kašika putera, dvije kašičice konjaka ili rakije, pola šolje vode i pola kašičice soli.

Za početak, u šerpi rastopite tri kašike putera, sklonite sa šporeta i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uklonite koru koja će se formirati na površini. Pileću džigericu narežite na komade i stavite u šerpu zajedno sa sitno isjeckanim crnim i bijelim lukom, dodajte lovorov list, sušeni timijan i malo soli. Prelijte sve sa vodom i konjakom, pa sve prokuhajte. Smanjite temperaturu i kuhajte dok džigerica ne postane mekana i sočna.

Kada je džigerica gotova, prebacite je u blender, dodajte preostali otopljeni puter i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ovu kremastu paštetu rasporedite u posudice ili manje staklene teglice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što je poslužite. Ova pašteta je savršen namaz za sendviče, ali i kao delikatan predjelo na svakoj svečanosti. Kombinacija timijana i konjaka čini je izuzetno ukusnom. Uživajte u ovom jednostavnom, ali izuzetno namazu!

Prijatno!

Podržite rad ovog sajta, ako vam se sviđa sadržaj!

Foto: Freepik

Comments are closed

Povezani članci