Dva osnovna sastojka koja uvijek imamo pri ruci, krompir i jaja, mogu postati osnova za fantastičan ručak ili večeru. Ovaj jednostavni, ali ukusni recept za zapečeni omlet savršen je za sve one koji žele brzi, a odličan obrok.
Doručak, , ručak ili večera
Za pripremu ovog jela potrebno je nekoliko sastojaka: četiri krompira, šest jaja, 75 g tvrdog sira, listovi peršina, so po vašem ukusu i ulje.
Krompir operite, ogulite i narežite na ploške. U tavu stavite veliku količinu maslinovog ulja. Na zagrijano ulje dodajte narezani krompir i pržite dok ne omekša. Kada počne mijenjati boju i postane mekši spreman je za vađenje. Ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. U međuvremenu, umutite jaja i posolite ih po ukusu. Dodajte krompir u smjesu i dobro promiješajte, tako da se oba sastojka ravnomjerno povežu. Podmažite veću tavu koja ne prijanja i prelijte smjesu. Pecite omlet na laganoj temperaturi oko 3 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite. Dodajte narendani sir i zapecite u zagrijanoj pećnici ili poklopite tavu da se sir rastopi i lagano zapeče. Kada omlet bude gotov, pospite ga sjeckanim peršunom i poslužite uz svježu salatu po želji. Ovaj recept je idealan za sve one koji žele uživati u ukusnoj kombinaciji jednostavnih sastojaka.
Prijatno!
Foto: Freepik
Comments are closed