Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Zimnica

Ukusna zimnica od patlidžana koju morate probati

12. Augusta 2024.2 Minuta čitanja

Neka vam zima ne bude bez ukusnog povrća! Patlidžan je savršena zimnica koja čuva sve blagodeti sezonskog povrća i donosi toplinu u svaki obrok. Ovaj recept je brz, jednostavan i garantuje vrhunski ukus.

Brzo će vam postati omiljena zimnica

Zimnica pripremljena od patlidžana na ovakav način je pravo otkriće za sve ljubitelje začinjenih i aromatičnih jela. Ako želite da probate nešto zaista posebno ovaj recept je za vas.

Za pripremu će vam trebati: 1,5 kg patlidžana, 800 g crvene paprike, jedna ljuta paprika, 100 g bijelog luka, 100 g listova peršina i korijandera, dvije supene kašike šećera, jedna kašika soli, tri kašike 9 % sirćeta, 100 ml ulja za prženje.

Patlidžane narežite na kolutove debljine 1 do 1,2 cm, pospite solju i ostavite 30 minuta da puste sok. Papriku i beli luk propasirajte kroz mašinu za mljevenje mesa, dodajte sitno isječene listove peršina i korijandera, zatim so, šećer i sirće.  Dobro promiješajte i ostavite da odstoji dok se so i šećer ne rastvore. Patlidžane ocijedite i pržite u biljnom ulju. U sterilne tegle naizmjenično redajte slojeve patlidžana i preliva, pokrijte sterilnim poklopcima. Pasterizujte tegle 15 do 20 minuta, okrenite ih i zamotajte dok se ne ohlade.  Pasterizaciju obavite u šerpi sa vodom. Na dno šerpe stavite krpu, poredajte tegle da se ne dodiruju i zagrijavajte. Drugi način je da pasterizaciju obavite u pećnici na temperaturi 90 °C.

Ovo predjelo je izuzetno ukusno i jednostavno za pripremu, savršeno za sve ljubitelje začina i bogatih ukusa.

Prijatno!

Foto: https://pixabay.com/photos/eggplant-vegetable-fruit-violet-3821293/

Related Tags:

Komentari su zatvoreni

Povezani članci