Neka vam zima ne bude bez ukusnog povrća! Patlidžan je savršena zimnica koja čuva sve blagodeti sezonskog povrća i donosi toplinu u svaki obrok. Ovaj recept je brz, jednostavan i garantuje vrhunski ukus.
Brzo će vam postati omiljena zimnica
Zimnica pripremljena od patlidžana na ovakav način je pravo otkriće za sve ljubitelje začinjenih i aromatičnih jela. Ako želite da probate nešto zaista posebno ovaj recept je za vas.
Za pripremu će vam trebati: 1,5 kg patlidžana, 800 g crvene paprike, jedna ljuta paprika, 100 g bijelog luka, 100 g listova peršina i korijandera, dvije supene kašike šećera, jedna kašika soli, tri kašike 9 % sirćeta, 100 ml ulja za prženje.
Patlidžane narežite na kolutove debljine 1 do 1,2 cm, pospite solju i ostavite 30 minuta da puste sok. Papriku i beli luk propasirajte kroz mašinu za mljevenje mesa, dodajte sitno isječene listove peršina i korijandera, zatim so, šećer i sirće. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji dok se so i šećer ne rastvore. Patlidžane ocijedite i pržite u biljnom ulju. U sterilne tegle naizmjenično redajte slojeve patlidžana i preliva, pokrijte sterilnim poklopcima. Pasterizujte tegle 15 do 20 minuta, okrenite ih i zamotajte dok se ne ohlade. Pasterizaciju obavite u šerpi sa vodom. Na dno šerpe stavite krpu, poredajte tegle da se ne dodiruju i zagrijavajte. Drugi način je da pasterizaciju obavite u pećnici na temperaturi 90 °C.
Ovo predjelo je izuzetno ukusno i jednostavno za pripremu, savršeno za sve ljubitelje začina i bogatih ukusa.
Prijatno!
Foto: https://pixabay.com/photos/eggplant-vegetable-fruit-violet-3821293/
Komentari su zatvoreni