Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Slatka jela

Kiflice od kokosa: Sočna poslastica za svaku priliku

13. studeni 2024.2 Minuta čitanja

Kiflice su omiljeni kolač mnogima, a kada se spoje s mirisnim kokosom, dobijate pravi hit među desertima. Ovaj jednostavan recept za kiflice od kokosa donosi savršeno sočan, hrskav i bogat ukus, idealan za svaki dan, ali i za specijalne prilike. U kombinaciji sa šećerom u prahu, ove kiflice postaju pravi užitak za sva čula.

Priprema kiflica od kokosa

Kiflice od kokosa se prave brzo, a rezultat je ukusan i neodoljiv kolač. Ovaj recept je jednostavan i zahteva nekoliko osnovnih sastojaka koje gotovo svi imamo kod kuće. U nastavku ćemo vam objasniti kako da ih pripremite i obradujete svoje ukućane ili goste.

Sastojci: 400 g brašna, 100 g kokosovog brašna, 6 kašika šećera, 200 g putera, 2 jaja, prašak za pecivo, 1 kašičica limunove korice, 1 kesica vanilin šećera i za posipanje 200 g šećera.

Za pripremu tijesta mutite jaja i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte razmekšali puter, prašak za pecivo, kokosovo brašno, limunovu koricu i vanilin šećer, pa sve dobro sjedinite. Na kraju, postepeno dodajte brašno i umesite glatko, homogeno tijesto.

Testo podelite na manje delove i oblikujte male kiflice. Tradicionalno, kiflice se prave u obliku polumeseaca, ali možete ih oblikovati i po svom ukusu (mogu biti i kuglice ili štapići). Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C, oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe. Ispečene kiflice još dok su tople uvaljajte u šećer u prahu ili ih samo pospite, kako biste dobili fini, sladak završni touch.

Ove kiflice savršeno se slažu uz šolju kafe ili čaja, a možete ih servirati i na slavljima ili uz goste. Jednostavne su za pripremu, ali njihov ukusan i mirisan rezultat će sigurno očarati sve koji ih probaju.

Foto: Pixabay

Comments are closed

Povezani članci