Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

TnewsTnews
Uncategorized

Dabar na tanjiru? Kulinarski trend ili moralna katastrofa?

7. Maja 2025.1 Minuta čitanja

Max Stiegl nije kuhar koji igra na sigurno. U videu koji je brzo obišao društvene mreže, prikazao je mrtvog dabra na pladnju i objavio seriju recepata za kobasice, juhe, čak i omlet s dabrovim mozgom. Reakcije? Od šoka do potpune podrške.

Da li je ovo pomjeranje kulinarskih granica ili prelaženje crvene linije?

Kritike su bile oštre, ne samo zbog izgleda već i zato što je dabar zaštićena vrsta. Stiegl je odgovorio bez uvijanja: „Više volim žive nego mrtve dabrove, ali ne možemo ignorisati štetu koju prave.“

On je podsjetio da se meso dabra koristilo vjekovima i da se u nekim dijelovima Austrije pod „dimljeni zec“ zapravo misli na dabra. Na svom Instagram profilu podijelio tajnu pripreme jela od dabrovog mesa i mozga.

 

Foto: Pixabay

Comments are closed

Povezani članci